woensdag 7 november 2012

Premièreverslag 'Aspects of Love'



Programmeur Ischa ging naar de première van 'Aspects of Love' in het Amsterdamse DelaMar theater en was aangenaam verrast:

Ischa Arnoldus: "De première van Aspects of Love was spannende middag omdat iedereen wist dat de vrouw van Ernst Daniel Smid enkele weken ervoor was overleden was en juist dit stuk gaat over liefde en afscheid nemen. Het werd een gedenkwaardige middag. Een hele sterke cast met een verhaal vol passie en weemoed. Weemoed over keuzes die je in het leven maakt en die misschien niet altijd juist waren, passie voor mensen en de liefde. Maar wat is nou liefde? Dat is een van de vragen in het stuk. En ja, er is meer dan genoeg ruimte voor humor, want grapjes over de liefde zijn voor iedereen herkenbaar. Het heeft mij erg verrast hoe je wordt meegezogen in het verhaal. Vanaf het begin zit er vaart in. Lui achterover leunen is er niet bij, je wil alles volgen en vooral begrijpen waarom de personages handelen zoals ze doen. Een musical die vele niet zullen kennen, maar waarvan ik zeker weet dat je na afloop van onder de indruk zult zijn."



Regisseur Dana Nechushtan over 'Don Juan'

Regisseur Dana Nechushtan (1970) heeft succesvolle speelfilms en televisieseries op haar naam, waarvan Nachtrit, Annie MG en Dunya en Desi de bekendste zijn. Ook tekende zij voor de clip bij I’m A Cliché van Anouk. Op uitnodiging van het NNT maakt de geboren Israëlische met Don Juan van Molière haar debuut als toneelregisseur.

Dana Nechushtan: “Ik wil een feest van Don Juan maken. Door mijn filmachtergrond denk ik heel erg in beelden en dat gaan we zeker terugzien op de planken. Het is een ontzettend grappige komedie met een schrijnende onderlaag. Molière schreef het bijna 350 jaar geleden, maar het past helemaal in onze tijd. Een tijd waarin naar mijn mening iedereen maar graait en ook vindt dat hij daar recht op heeft. Toch doen veel mensen daar heel schijnheilig over, maar niet onze Don Juan. Hij brengt de harten van vrouwen op hol, pakt alles wat zijn hart begeert maar weigert daarvoor ook maar enig excuus aan te bieden. Uiteindelijk ga je hem als toeschouwer sympathiek vinden, want hij is allesbehalve hypocriet. In tegenstelling tot zijn knecht Sganarelle – een rol van Ko van den Bosch – die het gedrag van zijn meester almaar afkeurt, maar ondertussen altijd een graantje wil meepikken.”