donderdag 12 december 2013

Liza Minnelli





Liza Minnelli (1946) groeide, als dochter van Judy Garland, letterlijk op in de showbusiness. Gedurende haar jeugd was ze of mee op tournee met haar moeder of was ze in de filmstudio met haar vader, de regisseur Vincente Minnelli. Ook zij maakt haar debuut op twee-jarige leeftijd, in de filmmusical “In The Good Old Summertime”. Ze zou als kind nog regelmatig op televisie te zien zijn.

In 1964 trad ze voor het eerst samen met haar moeder op in het London Palladium. Dit optreden werd haar grote doorbraak. Ze speelde in films en musicals en ontving verschillende prijzen, onder andere een Oscar voor haar rol Sally Bowles in de musical Cabaret van Bob Fosse. Ze trad op met artiesten als Frank Sinatra en Sammy Davis Jr.

In de jaren tachtig kon ze geen weerstand meer bieden aan haar drugsverslavingen en werd haar zwakke gezondheid een probleem. Ze heeft meerdere operaties gehad aan heupen en knieĆ«n en heeft in meerdere afkickklinieken gezeten. In 1989 maakte zij een uitstap naar de popmuziek. Samen met de Pet Shop Boys blies ze de Sondheim song “Losing my mind” nieuw leven in en deze bewerking werd een internationale hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten