donderdag 28 maart 2013

Tips van Hans

foto: Clemens Rikken


Zo langzamerhand naderen wij alweer het slot van dit theaterseizoen. Maar voor het zover is hebben wij nog een flink aantal leuke en prachtige voorstellingen te gaan.  

Zo kunt u binnenkort gast zijn in het 'hotel' Faulty Towers. Beleef wat de gasten in deze onovertroffen TV-serie ook hebben meegemaakt! Dineren en lachen. Een aantrekkelijke combinatie kan ik u verzekeren!! Teken in op een van de avonden van 9 t/m 14 april. Veel van onze bezoekers zijn u al voor gegaan.

Ronduit mooi en ontroerend is de voorstelling Ik ben er nog van Debbie Petter. U kent haar wellicht nog als presentatrice van het NOS-journaal. Maar zij heeft veel meer in haar mars. Zo speelde zij in producties als Zadelpijn en ander damesleed en  schreef zij een ontroerend boek over haar moeder, waarbij de invloed van de oorlogstijd op het gedrag van haar moeder en kernthema vormt. Dit boek  vormt de grondslag voor deze prachtige solovoorstelling. Ik heb hem al een keer gezien. Een absoluut pareltje! (11 april)

Ontroerend is ook het toneelstuk Kramer vs Kramer. Pia Douwes en Rick Engelkes staan borg voor een knappe toneelversie (mooie recensies!) van de gelauwerde film met Meryl Streep en Justin Hofman.  Zien hoor!! (17 april)

Tot slot was het moeilijk iets te missen van de recente positieve publiciteit  die de voorstelling Adèle heeft gekregen. Sanne Wallis de Vries en Paul Groot weten een prachtige schets te geven van de persoon en het werk van de bijzondere Adèle Bloemendaal. Ook zo’n voorstelling die u eigenlijk niet mag missen hoor!! (18 april). 

Graag tot ziens bij ons in Schouwburg Almere!

Hans Kraaijeveld
directeur a.i.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten