maandag 15 december 2014

Blog van ambassadeur Arie: Een avond met Dorus



Ambassadeur Arie ging voor ons naar de musical Een avond met Dorus en nam zijn dochter mee. Een uitstekende avond uit voor zowel vader als dochter, zo blijkt wel uit zijn verslag.

Interview Samba Schutte: “In Nederland mag de lach pijn doen”





“Het spijt me, maar ik ben nog niet klaar voor een tweede show”, schrijft comedian Samba Schutte (31) in 2010 aan zijn publiek. Schutte, die in 2006 het Leids Cabaret Festival won, is doorgebroken met zijn eerste show Hakili Jambar, maar merkt dat het snelle succes hem heeft opgebrand. Een tweede show kost teveel energie. Schutte cancelt alle tachtig voorstellingen. Hij heeft tijd nodig. Hij wil nieuwe ervaringen opdoen. Schutte vertrekt naar Amerika om zich als comedian te ontwikkelen.

woensdag 10 december 2014

Interview: Bruun Kuijt over de interactieve komedie 'Volledig Verknipt'


In ‘Volledig Verknipt’ wordt er een moord gepleegd in een kapperszaak. Om er achter te komen wat er precies is gebeurd en wie de mogelijke dader is, volgt er een reconstructie onder leiding van twee undercover agenten. Maar doen de verdachten in de reconstructie wel exact hetzelfde als ze voor de moord deden? Lukt het de agenten met behulp van de aanwezige getuigen (lees: het publiek) deze misdaad op te lossen?