woensdag 18 februari 2015

blog van Eva: Sound of Music

Ambassadeur Eva bezocht musicalklassieker Sound of Music, een feestje van herkenning en een must voor musicalliefhebbers.



  

‘Do, daar start en stop je mee. Ree, een hertje in het veld. Mi, zijn noedels in ’t Chinees. Fa, je vader is een held. Sol, de Spaanse zon aan zee. La, dat zing je soms maar zo. Tea, het Engels woord voor thee en meteen terug naar Do.’

Zodra ik terug denk aan The Sound of Music is dit het eerste dat in mij opkomt. Het is weer een geweldige voorstelling met de oude bekende liedjes, soms in een nieuw jasje gestoken. Velen van ons kennen de voorstelling al lang, toch is het weer een feest om deze musical te bekijken.

Door de frisse energie van alle kinderen en de nieuwe cast, is er een geweldige musical opgestaan met hoogtepunten als Do-Re-Mi en zestien- zeventien. Ook zijn er oude bekenden terug te zien in de voorstelling: Vajèn van den Bosch was in een vorige productie te zien als een van de Von Trapp kinderen en speelt nu de rol van Liesl, de oudste dochter van de Von Trapp familie. Mede door haar aandeel wordt het stuk opnieuw in leven geblazen. Maaike Widdershoven speelde ruim tien jaar geleden de hoofdrol Maria en laat zien dat ze met de rol van moeder overste het publiek overdonderd. Anouk Maas heeft het hierdoor niet gemakkelijk, maar staat op het podium vol enthousiasme en gevoel. Het decor is mooi vormgegeven en geeft goed weer wat de setting is, je krijgt het gevoel van de film weer helemaal terug.

Met hier en daar een aantal verbeterpunten is het zeker een voorstelling die leuk is om te zien. Voor de nieuwe generatie musicalliefhebbers is het een voorstelling die je niet mag missen!

Sound of Music | vr 20 t/m zo 22 feb
meer info en tickets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten