maandag 25 januari 2016

Don't Break The Rhythm van Nederlandse a capella groep Rock4




Rock4 is een Nederlandse a capella groep, die bekende en onbekende pop- en rocksongs bewerkt tot “vocale” nummers met instrumentloze muziek in verschillende stijlen.
De vier zangers waaruit de groep bestaat zijn; Tenor Luc Devens, de dynamische leadzanger met een indrukwekkend groot bereik, Lucas Blommers, de heldere klassieke tenor, Luc Nelissen, de warme bariton met een geweldig gevoel voor ritme en timing en Miklós Németh, de solide, lage bas die zorgt voor de perfecte fundering van de groep. Ze hebben alle vier een eigen stijl, identiteit en achtergrond. Sinds 2000 treden ze op in Nederland, maar ook ver daarbuiten met concerten in heel Europa en Azië.

Don’t Break The Rhythm wordt een voorstelling in een hoog tempo, met spannende muziek, bekende nummers, veel humor en muzikale verrassingen, waarbij de nadruk ligt op het ritme, de percussie. Leadzanger Luc Devens: “Met onze vier stemmen als instrument proberen we altijd weer opnieuw een brug te slaan tussen rockmuziek, in de breedste vorm, en het theater”.
Inspiratie haalt de groep uit alle hoeken.  “Goede muziek en spannende ideeën zijn overal te vinden, van Bobby Mcferrin tot Led Zeppelin en van Bach tot Tiësto”, aldus Luc Devens. In deze show gaat de groep veel verder dan ooit tevoren. Conservatieve a capella wordt deze keer overboord geworpen. “We gaan het experiment aan en nemen veel meer risico’s, qua zang en qua techniek. Het wordt echt een groot contrast met de vorige shows. Nu gaat het erom het publiek volledig te verrassen en te overbluffen, zonder ons iets aan te trekken van de geldende (zang)regels”, zegt de leadzanger.

De belangrijkste boodschap is dat iedereen muziek kan maken . “Of het nou met een band is, met een orkest, met een koor, met een gitarist of, in ons geval, met stemmen, het maakt allemaal niet uit, zolang de muziek recht uit het hart komt en je er je publiek mee kunt raken.”

De muziek die Rock4 maakt is voor iedereen. Alle muziekstijlen komen voorbij: Rock, klassiek, funk, dance, pop, met veel bekende nummers van onder andere Kings of Leon, Pink Floyd, Prince, Tiësto en zelfs Beyoncé.

Het theaterconcert is bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te beluisteren op donderdag 4 februari om 20.30 uur in de Midden Zaal. Voor kaarten: www.schouwburgalmere.nl.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten