maandag 4 januari 2016

Eerbetoon aan Stevie Wonder met ‘Songs in the Key of Life’


Met Songs in the Key of Life maakte Stevie Wonder veertig jaar geleden één van de invloedrijkste albums uit de pophistorie. Een plaat zó goed dat hij door jong en oud is grijs gedraaid. Muziektheatercollectief Legendary Albums Live presenteert een uniek theaterconcert van deze  soulklassieker. Met als solisten Sabrina Stark, Erica Yong en Ricardo Burgrust.

Betrokken bij een ernstig auto ongeluk raakt Stevie Wonder vier dagen in coma. Als hij bijkomt besluit hij zijn bovennatuurlijke ervaringen op te schrijven. Dit  resulteert in Songs in the Key of Life, een maatschappijkritisch album waarop de soulzanger vele levensthema’s bezingt. De liefde, zielenpijn, de dood. Maar ook politiek, geloof, het gettobestaan. Dit levert klassiekers op als I Wish, Pastime Paradise en Another Star. Tijdloze topnummers die ook vandaag de dag nog actueel zijn.

Live on stage
Vanaf 22 januari 2016 is Songs in the Key of Life in heel Nederland te zien, te horen en te beleven. Want muziektheatercollectief Legendary Albums Live brengt dit meesterwerk live op de planken met een swingend theaterconcert. Integraal, van de eerste tot de laatste noot. Begeleid door een 8-koppige band brengen Sabrina Stark, Erica Yong en Ricardo Burgrust alle songs vol soul, funk en lekkere grooves ten gehore. Dat wordt dansen op Sir Duke en meezingen met Isn’t She Lovely. Gegarandeerd dat u deze avond niet stil kunt blijven zitten in uw theaterstoel!

Songs in the Key of Life is de eerste in een reeks legendarische albums uit de pophistorie die live uitgevoerd gaan worden door topmuzikanten. Niemand minder dan Jos Thie maakte van dit concert een swingende en theatrale muziekbelevenis. De regisseur en theatermaker was eerder verantwoordelijk voor de visuele aankleding van de rockmusical Tommy van Di-rect alsmede shows van cabaretier Jochem Myjer en dj Armin van Buuren. “Toen ik dit dubbelalbum veertig jaar geleden kocht, was ik op slag verliefd,” herinnert Thie zich. “De plaat was een liefdesverklaring en geschiedenisles ineen. Alle nummers over passie, politiek en het gettoleven troffen me diep. Ik vind het dan ook geweldig dat ik Songs in the Key of Life met visuele effecten heb mogen vormgeven, verbeelden en verdiepen. Natuurlijk kent bijna iedereen het album. Maar wij hebben er een ode van gemaakt die het hart en de buik van de fans heftig zal raken.”

Bij Kunstlinie Almere Flevoland, voorheen Schouwburg Almere te zien op vrijdag 12 februari om 20.15 uur in de Grote Zaal. Voor kaarten www.schouwburgalmere.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten