donderdag 25 februari 2016

Muzikale voorstelling Pumps & Penalties neemt voetbalwereld op de hak


Pumps & Penalties is de nieuwe voorstelling van de makers van Vijftig tinten...de parodie. De hele voetbalwereld, o.a. coaches, voetbalvrouwen, hooligans en voetbalsterren, wordt met   veel absurde humor, op de hak genomen.

Terwijl voetbalvrouw Sabia wekenlang de roddelbladen domineerde met het nieuws over haar al dan niet vermeende miskramen, waren de repetities van de voorstelling Pumps &  Penalties in volle gang. Een muzikale parodie over het glamour leventje van stervoetballers en hun gehaaide vrouwen.
Gespeeld door Birgit Schuurman, Rutger de Bekker, Jolanda van den Berg, Rein van de Berg, Maaike Martens, Han Oldigs, Juneoer Mers en Eva Poppink.

vrijdag 19 februari 2016

Paul Groot en Jeremy Baker schitteren in autobiografische musical over leven van Robert Long

Gezien bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) op donderdag 11 februari 2016

In de jaren tachtig werden Robert Long, zanger en liedjesmaker, en Leen Jongewaard, acteur, bekend
door hun theatershows. In deze muziektheatervoorstelling van Stage Entertainment zijn ze bezig met
de voorbereiding voor hun derde show. Maar dat wil nog niet zo lukken.
De rol van Robert Long wordt, met verve, gespeeld door Paul Groot, ook wel bekend van Koefnoen.
Jeremy Baker, ook Koefnoen, neemt de rol van Leen Jongewaard op zich.
De heren worden bijgestaan door de koffiemevrouw van het repetitielokaal waar de voorstelling zich
afgespeeld. Deze rol is weggelegd voor  Margreet Boersbroek.

donderdag 18 februari 2016

Tragi-komedie Op bezoek bij meneer Green



Bram van der Vlugt (81) en Oren Schrijver (37) staan op dit moment in het theater met de voorstelling Op bezoek bij meneer Green, een tragi-komedie. Sinds de wereldpremière in New York 1996 is deze voorstelling in 45 landen opgevoerd. Het stuk is geschreven door Jeff Baron en vertelt het verhaal van een 86-jarige weduwnaar, meneer Green, die teruggetrokken leeft in zijn verwaarloosde flat in New York. Ross, een jonge zakenman heeft hem bijna aangereden en zijn taakstraf, opgelegd door de rechter, bestaat uit een wekelijks bezoek aan de oude man. Beiden zitten niet te wachten op deze visites maar gaandeweg blijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten. Raoul Heertje heeft het script voor deze Nederlandse voorstelling vertaald en Bruun Kuijt is verantwoordelijk voor de regie.

maandag 1 februari 2016

'Alice in Wonderland’ met live muziek vanaf 8 jaar



Met Alice in Wonderland, met live muziek op het podium en een veelkleurig, beweeglijk decor, zet regisseur Moniek Merkx opnieuw haar tanden in een jeugdklassieker van Lewis Carroll.

Dromen
“Alice gaat over groeien en over veranderen. In je dromen komt dat terug. Een droom kan echter zijn dan het echte leven".