donderdag 25 februari 2016

Muzikale voorstelling Pumps & Penalties neemt voetbalwereld op de hak


Pumps & Penalties is de nieuwe voorstelling van de makers van Vijftig tinten...de parodie. De hele voetbalwereld, o.a. coaches, voetbalvrouwen, hooligans en voetbalsterren, wordt met   veel absurde humor, op de hak genomen.

Terwijl voetbalvrouw Sabia wekenlang de roddelbladen domineerde met het nieuws over haar al dan niet vermeende miskramen, waren de repetities van de voorstelling Pumps &  Penalties in volle gang. Een muzikale parodie over het glamour leventje van stervoetballers en hun gehaaide vrouwen.
Gespeeld door Birgit Schuurman, Rutger de Bekker, Jolanda van den Berg, Rein van de Berg, Maaike Martens, Han Oldigs, Juneoer Mers en Eva Poppink.


Birgit Schuurman speelt de rol van Sandy, een mooi maar ordinair 'huppeltrutje', dat haar zangcarrière een boost wil geven door een relatie te beginnen met de cokesnuivende stervoetballer, Tim, gespeeld door Rutger de Bekker. 'Deze rol is nogal een ver van mijn bed show, ik ben wel PSV-fan, maar verder totaal niet bezig met merkkleding, dure auto's, laat staan drugsgebruik.' Schuurman moet lachen: 'Het enige witte poeder dat Rutger ooit heeft uitgeprobeerd is poedersuiker op zijn pannenkoeken!'

Match made in heaven
De voorstelling gaat over voetbal, maar vooral over de liefde, die uiteindelijk, ondanks alles, overwint. De knapste voetballer van het stel valt als een blok voor een meisje dat niets met voetbal heeft en hem ook niet gebruikt om zelf beroemd te worden. Dat ligt net even anders bij de relatie tussen Sandy en Tim. Birgit Schuurman: 'Sandy is een niet al te snugger en seksueel open meisje, dat het wil gaan maken als zangeres. Op advies van een voetbalvrouwmakelaar richt ze al haar pijlen op Tim, die gretig op haar avances ingaat.' 'Avances is eigenlijk een te mooi woord voor hoe Sandy het aanpakt.', vindt Rutger De Bekker. ''Ze duikt letterlijk bovenop hem. Maar Tim en Sandy zitten totaal op dezelfde golflengte, het blijkt een match made in heaven. Op hun manier is de relatie die ze hebben heel liefdevol en oprecht, in zijn totale platheid.'

Levensmoto
Voor het karakter van Sandy kon Birgit Schuurman naast bekende voetbalvrouwen als Estelle en Sylvie, ook dankbaar putten uit Instagramsterren als Kylie Jenner en Kim Kardashian.
Alle acht acteurs zingen samen een octet, waarin ze ieder hun eigen levensmotto herhalen. Rutger de Bekker: 'Het draait in dat lied uiteindelijk allemaal om snuiven, naaien en snaaien. De link tussen carrière maken en seks is zelden zo goed uitgelegd.'

De voorstelling Pumps & Penalties is bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te zien op donderdag 24 maart om 20.15 uur in de Grote Zaal.

Voor kaarten: www.schouwburgalmere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten