maandag 12 september 2016

Beau Schneider en Joke Emmers in spannende relatiethriller Eyes wide shut van toneelgroep Maastricht

Goede Tijden Slechte Tijden-ster Beau Schneider speelt de hoofdrol in de relatiethriller Eyes wide shut van Toneelgroep Maastricht. “Je moet je leven zo nu en dan flink opschudden door iets nieuws te doen, dat is precies de essentie van Eyes wide shut.” 
Tegenspeelster, de Belgische actrice Joke Emmers: “Dit stuk is een weergaloze boost voor je relatie, beter dan therapie!”.



De toneelversie van Eyes wide shut is geïnspireerd op de spraakmakende erotische thriller van Stanley Kubrick uit 1999 die zich op zijn beurt weer baseerde op Arthur Schnitzlers Traumnovelle (1926). Beau Schneider speelt Albert Hofman, een ongelooflijk burgerlijke huisarts die heel tevreden is met zijn saaie leventje. Totdat zijn vrouw Florine (Joke Emmers) hem haar wilde fantasieën vertelt over andere mannen. Het boeiende is dat hij enorm onzeker wordt.  Want wat zij eigenlijk zegt: Jij bent saai! Waar is het beest in jou?  Ze spoort hem aan om op zoek te gaan naar de ongecensureerde duistere versie van zichzelf.  Oeh, maar seks met andere vrouwen, drank, drugs… hij is als de dood om uit zijn veilige comfort zone te stappen.

De parallel is snel gelegd. Na drie jaar Goede Tijden Slechte Tijden als Tim Loderus stapt ook Beau Schneider even uit een voor hem vertrouwde wereld van film (De Helleveeg, Meesterspion) en tv.  Dit is zijn eerste hoofdrol bij een toneelgezelschap. En daarmee treedt hij gelijk in de voetsporen van zijn door het theaterpubliek gewaardeerde ouders, acteur Eric Schneider en actrice Wil van Kralingen (1951-2012).

Het grote publiek kent tegenspeelster Emmers van haar tv-rol als boerenmeisje in de populaire tv-serie Den elfde van den elfde goed voor over de miljoen kijkers. Bij Toneelgroep Maastricht speelde ze in Othello (2015), Waar het vlakke land gaat plooien (2015/16) en Not the Tommy Cooper story (2016). “Film en televisie is hobby, maar theater is mijn grote liefde. Je dringt dieper door tot de mensen. Theater is directer, echt, bam, er bovenop!”
In de filmversie uit 1999 speelden Tom Cruise en Nicole Kidman – destijds nog als koppel – de hoofdrollen. Emmers is niet de perfecte gelijkenis van de klassieke schoonheid Kidman.
“Door mij te kiezen, laat Hermans ook zien: die verlangens zitten in iedereen, ook in mensen zoals jij en ik.”

Schneider hoopt een hele horde tienerfans van Goede Tijden Slechte Tijden naar het theater te trekken. “Veel van hen zijn misschien nooit naar toneel geweest. Maar het past heel erg bij dit stuk om iets te doen wat je nog niet kent. Eyes wide shut gaat over ons allemaal, we zitten allemaal weleens vast in ons veilige wereldje. Ik weet zeker dat mijn fans verrast zijn en ben ook echt heel benieuwd wat toneel met ze doet. Op basis van de film zou je veel bloot en seks te verwachten. Ja, wij creëren een extreem erotische, spannende sfeer. Maar it’s all in the mind, het draait allemaal om verbeelding.”

Eyes wide shut speelt bij KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) op donderdag 29 september om 20.30 uur in de Middenzaal. Voor kaarten: www.kaf.nl
   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten