vrijdag 11 oktober 2013

Tip van Hans: Flashdance in huis



Er zijn van die momenten dat je het je als directeur extra bewust bent van hoe leuk het is om in een theater te werken. Zo’n moment was een paar weken terug toen wij een week lang de cast van Flashdance in huis hadden. Met een duur woord heet het dat zij bij ons kwamen 'monteren'.

De fase van monteren is na weken van repeteren het moment dat voor het eerst het decor wordt opgebouwd en de cast ook voor het eerst in het decor repeteert. Erg spannend voor ze want ziet het er uit zoals zij dit bedacht hadden en vooral ook werkt het technisch allemaal goed? Er wordt door die week door zowel de techniek van het gezelschap, onze eigen techniek en de spelers heel hard gewerkt, soms tot in de late uurtjes. Ook Albert Verlinde komt dan regelmatig langs om te kijken hoe de zaak er voor staat.

Wat het leukste is dat de hele week zo’n cast van jonge talentvolle spelers door het pand dartelt. Dat geeft heel veel reuring en positieve energie. Soms ga ik even een half uurtje bij zo’n repetitie kijken. Elke keer ben ik weer verbaas over het talent dat er op het podium staat. Neem nou zo’n Anouk Maas. Zij vervult naast Jim Bakkum de vrouwelijke hoofdrol. Nog niet zo heel bekend, maar dat gaat niet lang duren Wat een talent. Een leuk frutje dat tot schouderhoogte komt, maar met een stem en een podiumpresentatie waar de sterren vanaf spatten!! Daar word je zo vrolijk van! Vooral ook omdat om haar heen nog meer van die typjes rond springen, met als prachtig tegenwicht de rol van Carry Tefsen als oud danslerares met een uitgesproken mening die zij niet onder stoelen of banken steek!

Kortom, bij de eerste besloten try-out hadden wij al 800 zeer enthousiaste genodigden in ons theater. Ook is de voorstelling bij haar première in Tilburg door de vaak al verwende en daardoor extra kritische theatermensen heel positief ontvangen. Jong, snel, vrolijk en kwalitatief goed werk! Kortom, een must see! Een absoluut elixer voor een moment waarop met een forse dosis vrolijkheid en opgewektheid de schouwburg verlaat. Ook de kwaliteitskranten waren ook positief in hun berichten. Laat u dan ook niet afleiden door een slechte recensie in o.a. de Gooi en Eemlander. Degene die dat schreef moet wel een heel triest leven hebben! Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat u een top avond heeft! Graag tot 31 oktober of 1,2 en 3 november a.s!

Met vriendelijke groet

Hans Kraaijeveld
Directeur a.i.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten