donderdag 17 maart 2016

Jan Akkerman brengt concertreeks ‘Back to Vinyl’

Jan Akkerman is al ruim 40 jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen ter wereld. De meestergitarist brengt met zijn concertreeks ‘Back to Vinyl’ een ode aan het vinyl in het algemeen en aan zijn favoriete album in het bijzonder. Die plaat, simpelweg ‘Jan Akkerman’ getiteld, werd na het verschijnen in 1977 met een Edison bekroond.

Onlangs werd het album - met de beroemde ‘gitaar in bed’ hoes - opnieuw uitgebracht, uiteraard op vinyl. Een mooie reden om het nog een keer live uit te voeren. Nummers als ‘Streetwalker’, ‘Floating’ en ‘Skydancer’ komen voorbij, aangevuld met geweldige composities uit de jaren '80, zoals ‘Funk All Day’ en ‘Maybe Another Day’.

In 2004 was Akkerman een van de winnaars van de Gouden Harp. Deze prijs wordt toegekend aan personen die zich tijdens hun carrière bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

We hebben het hier over meeslepende muziek die je nooit loslaat…


‘Back to Vinyl’ is te zien bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) op vrijdag 25 maart om 20.15 uur in de Grote Zaal. Voor kaarten: www.schouwburgalmere.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten