donderdag 24 maart 2016

‘Not the Tommy Cooper Story’ met o.a. Jan Jaap van der Wal en René van 't Hof

Zodra hij die bordeauxrode dop-met-de-kwast op zijn hoofd had, wist je dat alles zou mislukken: ‘Niet zo. Maar zó!’ Bij komiek Tommy Cooper, de goochelaar-met-de-fez, ging alles opzettelijk en onder zijn eigen bulderend gelach de mist in. Iedere mislukte goocheltruc boog hij om tot een succesnummer. Behalve zijn slotact dan: Cooper plofte dood neer terwijl tv-camera’s draaiden. Iedereen dacht dat het een grap was. Het bleek een klassieke dood in het harnas.


 
Regisseur/acteur Michel Sluysmans en muzikant Vincent van Warmerdam lieten zich door de Engelse komiek en goochelaar inspireren in de muzikale komedie Not the Tommy Cooper Story, een mix van muziek, cabaret en toneel waarbij de briljante humor van Tommy Cooper voorop staat. Vooral door de combinatie van act en grap. Hij speelde die altijd uit vóór het toneeldoek, op de vierkante meter.

René van ’t Hof kan in de rol van Terry Copper zijn unieke talent als mimespeler inzetten, terwijl volleerd cabaretier Jan Jaap van der Wal de ruimte heeft om zelf teksten te schijven voor zijn rol als MC. “Ik ben in deze voorstelling zeker niet de alom bekende ‘conferencier’. Ik heb hier een rol te vervullen. Twee zelfs, want ik ben ook bandleider en pianist”.

Jan Jaap van der Wal
Jan Jaap van der Wal (1979) is stand-upcomedian, cabaretier en televisiepresentator. Hij maakte theaterprogramma’s waaronder in 2007 een oudejaarsconference. Bij het grote publiek werd hij bekend als teamleider bij het satirische nieuwsprogramma Dit was het nieuws. Tegenwoordig is hij maandelijks te gast in RTL Late Night. Van der Wal is sinds 2006 verbonden aan de Comedytrain, podium voor stand-upcomedians. Als acteur onder meer voor het voetlicht in De Kellner en de Levenden bij het Rosa Ensemble.

René van ‘t Hof
René van ’t Hof richtte samen met Beppie Melissen en Leny Breederveld theatergroep Carver (1989-2004) op. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rol van Kees Flodder in de films Flodder en Flodder in Amerika. Hij was in vele Nederlandse films te zien, waaronder Pietje Bell, Erik of het klein insectenboek, Alles is Liefde, De gelukkige huisvrouw en Alles is Familie. Op televisie acteerde René van ’t Hof onder andere in Jiskefet, Grijpstra & De Gier en Van Speijk. Afgelopen zomer speelde hij in de komedie Terug naar toen.

Toneelgroep Maastricht - Not The Tommy Cooper Story
Spel: Joke Emmers, René van ’t Hof, Hein Offermans, Michel Sluysmans, Kees van der Vooren, Jan Jaap van der Wal, Vincent van Warmerdam Tekst: Jan Veldman, Michel Sluysmans en Vincent van Warmerdam Regie: Michel Sluysmans en Vincent van Warmerdam Eindregie: Servé Hermans Co-productie: & Van Warmerdam

‘Not the Tommy Cooper Story’ is bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te zien op donderdag 21 april om 20.15 uur in de Grote Zaal. Voor kaarten: www.schouwburgalmere.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten