vrijdag 20 september 2013

Recensies over Familie van Maria Goos








In 2000 ging de voorstelling Familie van Maria Goos in première. In 2000 bewees Maria Goos na de tv-series Pleidooi en Oud Geld met haar eerste avondvullende stuk Familie voor Het Toneel Speelt ook een weergaloze toneelschrijver te zijn. Ze schreef een amusant, onthutsend en ontroerend familiedrama.

De pers over Familie:

Familie is een weergaloos mooie toneelavond. Dit soort toneel op dit niveau wordt in Nederland te weinig gemaakt.
(Hein Janssen, Volkskrant)

Een meedogenloze, zowel pijnlijke als geestige tragikomedie.
(Peter Liefhebber, Telegraaf)

Familie onweerstaanbaar grappig en toch niet luchtig.
(Wilfred Takken, NRC)

Familie biedt een portret van ouders die in de jaren zeventig progressief probeerden te zijn, die op zoek gingen naar zichzelf, maar allerminst opbeurden van hun vondsten. En van kinderen die nu welgesteld lijken, maar veel tekort zijn gekomen. Nico, die verlangt naar een moeder die neuriënd de was opvouwde. En Bibi, die haar heil van lieverlee zoekt in chakra's en tarotkaarten. Familie heeft een mooie herinnering opgeleverd: het publiek heeft iets moois meegemaakt.
(Pieter Bots, Parool)

Goos's tekst biedt volop ruimte voor mooie rollen.
(Bert Jansma, Haagsche Courant)

Familie werkt op de lachspieren, maar is tegelijk het trieste verhaal van zes mensen die elkaar niet begrijpen. (Irene Start, Haarlems Dagblad)

Dit seizoen zet Het Toneel Speelt Familie opnieuw op het programma. Met Catherine ten Bruggencate, Joop Keesmaat, Astrid van Eck, Tijn Docter, Guy Clemens en Anne Lamsvelt.

Te zien in Schouwburg Almere op zaterdag 5 oktober 2013.
Meer informatie / kaarten bestellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten