donderdag 12 september 2013

Tip van Hans: prijswinnaars in het cabaret




Ongetwijfeld heeft u onze brochure voor het nieuwe seizoen al doorgebladerd en naar ik hoop een aantal voorstellingen geboekt. U zult dan ook ervaren hebben dat wij naast een aantal bekende namen ook nog niet zulke bekende artiesten hebben geprogrammeerd. Bij een aantal voorstellingen leest u: “tip van de directeur”. Met die voorstellingen/artiesten wil ik u heel graag kennis laten maken, omdat ik er zelf zo door gepakt wordt. Let in dit kader vooral op Kommil Foo. Twee Vlaamse broers die niet alleen humoristisch zijn, maar ook waanzinnig muzikaal! Dit jaar zijn ze genomineerd voor de cabaretprijs Poelifinario. Een gegarandeerd geslaagde avond.

Wij zijn van mening dat wij u niet alleen de gevestigde namen presenteren, maar ook beginnende, wel al bewezen talentvolle artiesten een kans in een groot theater moeten geven. Die kans kunnen wij hen geven omdat wij vanaf dit seizoen ook de volledige beschikking hebben over de Kleine Zaal. Deze vindt u links van de ticketbalie. Hier kunt u op avontuur en kunt u zich laten verrassen door het talent van jonge, enthousiaste podiumdieren. En wat is er leuker om te zeggen dat u aanwezig bent geweest in de kraamkamer van wat later een grote naam is geworden! Wij hebben de prijs van die voorstellingen ook zodanig laag gehouden dat u zich er geen buil aan kunt vallen als het misschien toch niet helemaal was wat u er van verwachtte. Uw bevindingen worden door de jonge artiesten zeer op prijs gesteld omdat zij er alleen maar door kunnen groeien.

Zo beginnen wij op 19 september a.s. met Rory de Groot. Een naam die u wellicht nog niet veel zegt, hoewel hij wel al een behoorlijke podiumervaring heeft, maar dan vooral in toneelstukken van het Noord Nederlands Toneel bijvoorbeeld. Hij heeft echter ook al een eigen muziekproductie achter de rug. Kortom een joch met veel talenten, zeker als u beseft dat hij op enig moment een keus moest maken tussen een carrière als profvoetballer bij Feijenoord en het theater. U zult begrijpen dat ik als Ajax liefhebber het in alle opzichten met zijn keus eens ben!

Louise Korthals is zo’n naam die op enig moment door de landelijke vergaderingen van theaterdirecteuren buzzde. Winnares van het recente Klein Kunstfestival in Amsterdam en genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop 2013. Een cabarettalent met veel acteer en zangtalent en iemand waaraan de potentie wordt toegevoegd door te groeien naar een grote naam. Hetzelfde geldt voor Carolien Borgers. Ook zo’n dijk van een stem en iemand die iets te melden heeft. Kortom, zorg dat u er bij bent! De Kleine zaal is met 125 plaatsen snel uitverkocht!!

Met vriendelijke groet
Hans Kraaijeveld
Directeur a.i

Geen opmerkingen:

Een reactie posten