donderdag 30 oktober 2014

Interview: Ursul de Geer over 'Stoner'








Een succes maken van Stoner - een boek van een overleden auteur over een boerenknul die uitblinkt in onopvallendheid - leek een onmogelijke missie. Het boek van John Williams (1922-1994) werd al in 1965 uitgegeven in Amerika, maar er werden slechts 2000 exemplaren verkocht en het boek kreeg weinig aandacht van de pers. Toch bleef een aantal critici hameren op de uitzonderlijkheid van Stoner en slaagde uitgeverij Lebowski er in 2012 in om van Stoner één van de meest succesvolle romans van Nederland te maken. Ook regisseur Ursul de Geer werd gegrepen door het verhaal. Reden genoeg om de roman te vertalen naar een gedenkwaardige toneelvoorstelling.


zondag 26 oktober 2014

Interview: Henk Poort en Johnny Kraaykamp over 'Een avond met Dorus'


Dorus keert terug in de schijnwerpers. De jaren ’60 herleven in het theater. De zwerver met zijn karakteristieke snor is de hoofdpersoon van een nieuwe musical waarin Henk Poort onvergetelijke Dorus-liedjes als ‘Twee Motten’ en ‘Bij de marine’ een nieuwe glans geeft. Met Johnny Kraaijkamp jr in de rol van Tom Manders aan zijn zijde, belooft dit een avond vol warme herinneringen te worden.

zaterdag 25 oktober 2014

George van Houts over De Verleiders



“Wat we eigenlijk willen is oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid”

Interview: Albert Verlinde over The Sound of Music




Wat maakt een musical tot een klassieker? Verbind liefde met humor, verweef daardoor de dreiging van oorlog met drama, zoals een gezin zonder moeder, en je hebt een gouden formule. Voeg daar bekende liedjes aan toe en je begrijpt waarom ‘The Sound of Music’ wereldwijd een succes is. Al vijftig jaar. Daarom brengt Albert Verlinde Entertainment de beroemde familievoorstelling nu terug in de theaters.

woensdag 22 oktober 2014

Interview: Dolf Jansen over zijn Oudejaarsconference 2014





Wie naar de oudejaarsvoorstelling De Nieuwsjager gaat kijken, hoeft zich bij het betreden van de zaal geen moment af te vragen wat voor Dolf Jansen het moment van het jaar was. Over de hele breedte en hoogte van het podium zweeft Robin van Persie in full colour naar zijn bejubelde doelpunt toe. Tegen die magische achtergrond speelt Dolf Jansen één van zijn beste voorstellingen die hij tot nu toe heeft gemaakt.

maandag 20 oktober 2014

Interview: Waldemar Torenstra over De ontdekking van de hemel



Vier jaar geleden overleed Harry Mulisch. Tweeëntwintig jaar geleden verscheen ‘De ontdekking van de hemel’, het magnum opus van een van onze grootste naoorlogse schrijvers. Na de verfilming is er nu de toneelversie van deze 'totaalroman'. "Wij zijn de poppetjes van Mulisch," zegt hoofdrolspeler Waldemar Torenstra.

woensdag 15 oktober 2014

Interview: Duda Paiva over dansdrieluik De Grieken




De Grieken is de eerste productie voor jong publiek van de internationaal vermaarde choreograaf en danser Duda Paiva. De Braziliaan maakte het dansdrieluik bij Maas theater en dans en liet zijn unieke mix van dans en poppenspel los op drie magische verhalen uit de Griekse mythologie. De Grieken is tot en met februari 2015 in heel Nederland te zien en zo nu en dan daarbuiten. Op vrijdag 24 oktober speelt De Grieken in Schouwburg Almere. Duda Paiva vertelt er zelf meer over:

Maak kennis met choreograaf Duda Paiva


De internationaal vermaarde choreograaf Duda Paiva (hij is 'hot', aldus Parool) blaast met zijn unieke dansvorm drie Griekse mythen nieuw leven in. Magische verhalen over gulzig, dom en verward zijn, met spannende, hilarische ontmoetingen tussen de dansers en de levensechte poppen.