donderdag 13 maart 2014

Blog van Eva: Love Story






Een voorstelling die ik nooit zal vergeten. De musical Love Story vertelt een bekend verhaal, maar toch uniek door de mooie zangpartijen van Freek en Celinde, die buitengewoon goed zijn, het snel veranderende decor, het goede orkest en de inleving vanuit het publiek.

Het verhaal begon zoals vele romantische verhalen beginnen. Het koppel ontmoet elkaar terwijl ze studeren. Zij geeft haar droom op om naar Parijs te gaan en hier concertpianiste te worden, zodat hij zijn rechtenstudie kan afmaken. De vader van Jenny is het niet eens met haar beslissing om niet naar Parijs te gaan, omdat zij haar hele leven hier al van droomde. Ze trouwen erg jong, iets wat de vader van Oliver niet goedkeurt. Wanneer ze kinderen willen krijgen, gaat er iets mis.

Tijdens de laatste scène voelde je dat het publiek werd meegenomen in het meeslepende liefdesverhaal, de hele zaal zat op het puntje van hun stoel en konden het niet drooghouden. Bij de kaarten zouden zakdoeken gegeven moeten worden. Bij het slotapplaus was ik nog steeds zo verbijsterd dat ik eerst niet merkte dat het was afgelopen.

Ondanks dat het verhaal aan het einde dramatisch was, is de rest van de voorstelling heel humoristisch opgebouwd, iedereen kan zich wel in een bepaald personage herkennen. De overige personages werden door een kleine cast ingevuld. De cast is zeer getalenteerd, heel sterk in zang en het invullen van de rollen en scènes.

Ik kan iedereen sterk aanraden naar deze voorstelling te komen kijken. Het is de moeite waard om deze voorstelling te zien!

- Door Eva van Breukelen
(ambassadeur Schouwburg Almere)




Love Story
za 22 en zo 23 maart
meer info en tickets


Geen opmerkingen:

Een reactie posten