maandag 31 maart 2014

Blog van Eva: Little Voice




Iedereen die van tevoren op de uitmarkt de promotie van Little Voice heeft gezien, wordt op een verkeerd spoor gezet door de vrolijkheid van de presentatie. De musical is zeer droevig en dramatisch, goed neergezet door Suzan Seegers, Ellen Pieters, Han Oldigs, Wivineke van Groningen, Laus Steenbeeke en Michael de Vriend.

Het verhaal gaat over Mus, een meisje dat verwaarloosd wordt door haar alcoholistische moeder. Ze zit altijd in haar kamertje te luisteren naar de platenverzameling van haar overleden vader. Haar moeder neemt altijd vreemde mannen mee naar huis en drinkt alleen maar (telkens weer). Mus zegt nooit iets, maar kan eigenlijk heel goed zingen. Op een avond neemt de moeder een louche manager mee die Mus heel goed vindt zingen. Hij ziet geld en wil haar veel laten optreden. Hij zet Mus onder druk en laat haar optreden, terwijl zij dit eigenlijk niet wil.

Het stuk is dramatisch, in het begin langdradig. Het is geen doorsnee musical zoals je die vaker ziet. Het stuk speelt zich af in een groot ‘poppenhuis’ waarin de kamers goed te zien zijn. Een leuk detail zijn alle decorstukken die aan de voorkant half af zijn gesneden, dit geeft een apart effect aan het stuk. Je ziet duidelijk dat er musicalacteurs worden gebruikt voor een theaterstuk, met een paar uitzonderingen is het spel middelmatig. Suzan is het hoogtepunt uit de voorstelling, haar stem klinkt als een klok en krijgt het voor elkaar buitengewoon goede hits te zingen op een hoog niveau.

Little Voice | Suzan Seegers e.a.
woensdag 9 april 2014
meer informatie en tickets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten