maandag 10 maart 2014

Interview: Leo Blokhuis & Ricky Koole



   

In gesprek met het muzikale echtpaar Ricky Koole en Leo Blokhuis. Op dit moment samen in het theater te zien met 'Buitenstaanders'. Wat kunnen wij verwachten?
Een avond vol muziek. Ricky zingt, begeleid door geweldige muzikanten. Ocobar zou je kunnen kennen van Holland Sport op tv, we hebben het trio aangevuld met toetsenist Roel Spanjers. Ricky zingt liedjes van haar laatste album en liedjes die nog specifieker bij het thema Buitenstaanders zijn gekozen. En ik vertel dan de verhalen. Onder buitenstaanders verstaan wij mensen die eigenzinnige keuzes durven maken. Muzikanten, en dat hoeven dan niet de meest obscure te zijn hoor, maar we voelen ons zelf ook erg geïnspireerd door mensen die hun eigen weg kiezen. Ik hoop natuurlijk dat dat aanstekelijk werkt, dat mensen die bij ons komen zich ook afvragen of ze echt doen wat ze willen doen.

Absolute nummer 1 artiest?
Die hebben we niet. Er is er niet één die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Wij houden beiden van artiesten die muziek maken zonder onzin, zonder maniertjes en zonder gedoe. Wij vinden Scott Matthews allebei bijvoorbeeld erg goed, of Midlake, maar ook Dylan, Nick Drake - die beiden ook in de voorstelling voorkomen - The Band, The Beatles, Radiohead - een van de beste concerten die we samen hebben gezien - Peter Gabriel en we houden van soul: Otis Redding, Aretha Franklin, Bettye Swann, Stevie Wonder, Marvin Gaye en dat soort artiesten.
Gaat het thuis aan tafel ook over Buitenstaanders?
Ja. Eerlijk gezegd wel. Niet de hele dag, maar bij ons loopt werk en privé behoorlijk door elkaar. We hebben de voorstelling niet alleen samen bedacht en geschreven, we produceren ook zelf. Dat betekent dat we regelmatig op de meest onmogelijke momenten van de dag ineens een inhoudelijke ingeving kunnen hebben. En het betalen van de facturen, beslissingen over promotie, welke interviews doe je wel en niet, gaan we driehoeksborden plaatsen in een stad... Verder gaat het bij ons in huis sowieso vaak over muziek. Bijvoorbeeld over mooie nieuwe platen die we hebben ontdekt.

Ricky Koole & Leo Blokhuis
vr 14 maart 2014 - Schouwburg Almere
meer info en tickets


Geen opmerkingen:

Een reactie posten